dinsdag 17 april 2012

Op naar de kwartfinale
FC Ramskapelle - Rozeveldvrienden A:1-1
strafschoppen 5-4

Niets moet, alles kan en mag. Dat was de instelling waarmee de ploeg uit Ramskapelle zondag de bekerwedstrijd speelde tegen de Torhoutse Rozeveldvrienden A, zakker uit de eerste reeks van Perkez.
Een grootse partij werd het niet. Spannend dan weer wel. Na de reguliere speeltijd stonden de bordjes in evenwicht. Strafschoppen moesten beslissen wie van beide ploegen mocht doorstoten naar de kwartfinale. En dat werden uiteindelijk de 'mannen van het dorp' !

De strakke wind maakte het voetballen erg moeilijk. Dat was de belangrijkste reden waarom er heel weinig kansen waren. FC Ramskapelle had zelfs het nadeel die eerste helft met tegenwind te moeten spelen.
In de eerste volle twintig minuten kon geen enkele ploeg voor enig gevaar zorgen. Die kwam er pas voor het eerst op slag van rust. Met de wind als bondgenoot, ging een hoekschop van de Torhoutse speler Decoussemaeker rechtstreeks het doel in. Mooi doelpunt: 0-1. Nauwelijks een paar tellen later leed FC Ramskapelle pijnlijk balverlies, maar doelman Timo zorgde ervoor dat de achterstand niet hoger opliep.
Met de wind in het voordeel, en met betere voetbalideeën, begonnen de oranjehemden vol goede moed aan de tweede helft. Het gevolg was dat er een pak kansen kwamen om gelijk te maken: maar ofwel was de bezoekende doelman goed bij de pinken, ofwel stond de doelpaal in de weg, ofwel werden de kansen de nek omgewrongen door de Ramskapelse aanvallers.
Tot een kwartier voor het einde van de match Razvan een Torhoutse verdediger slim in de wind zette, en met een haakbeweging, de pal via de binnenkant van de pal in doel trapte. Een verdiende 1-1.
Bijna kwamen de bezoekers alsnog aan de overwinningsgoal, maar doelman Timo wist zich te onderscheiden met een knappe redding.
Een gelijkspel ! In bekermatchen betekent dit dan dat er strafschoppen moeten genomen worden.
Daarin trok FC Ramskapelle het laken naar zich toe. Na de reeks van vijf pogingen, stonden de bordjes nog altijd gelijk: 4-4. FC Ramskapelle had zijn eerste strafschop gemist (hoog over), maar daarna wisten Matthias, Sam, Sylvain en Razvan perfect hun koelbloedigheid te bewaren. Eén van de bezoekende strafschoppen werd gered door Timo.
Diezelfde Timo werd uiteindelijk de matchwinnaar, nadat eerst Pieter de eerstvolgende strafschop had binnengetrapt (5-4). De doelman redde de zesde strafschop van de Rozeveldvrienden !
FC Ramskapelle naar de kwartfinale van het bekertornooi 'Memorial Roger Blomme'. Volgende zondag al op het veld van Ettelgheem tegen Houthandel Tavernier. De tegenstander mag dan al het zwarte beest zijn van FC Ramskapelle (twee keer zwaar in het verlies gespeeld dit jaar), toch geloven Luc Mattelin, het bestuur, de spelers en de supporters in de kansen FCR.
De match begint om 9.00 uur. Afspraak aan de Lanterfanter om 7.45u.