maandag 23 april 2012

Beker eindigt in kwartfinale
Tavernier -FC Ramskapelle :1-1
strafschoppen 5-4

Soms kan verliezen verschrikkelijk onrechtvaardig zijn. Zondag was dit het geval voor de 'ploeg van het dorp', die in de kwartfinale van de Beker één van de beste wedstrijden van het afgelopen jaar speelde, maar na de reeks strafschoppen met lege handen - en dus geen uitzicht op een halve finale - terug naar Ramskapelle moest. De uitslag was identiek dezelfde als vorige week in de achtste finale, maar deze keer was het niet FCR, maar Tavernier die de vijf strafschoppen binnentrapte.

Einde van het bekertornooi

De voortekenen waren meer dan goed zondagmorgen, want Luc Mattelin had genoeg spelers gevonden om met een echt elftal de match te beginnen. Daarvoor diende het wel beroep te doen op 'good old' Geert Lycke, die in de loop van de wedstrijd uitviel wegens kwetsuur.
FC Ramskapelle had op het einde van de eerste helft de kwalificatie al in handen moeten hebben, maar toen was het nog maar 0-1, een doelpunt van Razvan op het einde van de eerste helft, die zichzelf mooi vrijgespeeld had, nadat hij twee tegenstrevers uit de wind had gezet.
Voor het doelpunt van Razvan hadden de oranjehemden nog meer kansen, maar faalde het in de afwerking: een trap op doel van Matthias, die door de thuisdoelman gered wordt - een kopbal van Fréderique - een mooie combinatie tussen Pieter, Fréderique en Matthias, die in één tijd naast de verkeerde kant van de paal besluit. En Razvan zelf zag zijn doelpunt voorafgaan door een afgekeurd doelpunt: een betwistbaar buitenspel.
Slechts één keer diende Ramskapelledoelman Timo goed in te grijpen. Waar het aan de rust 0-4 had kunnen zijn, was het niet meer dan een krappe 0-1 ... En dan voel je dat het nog alle kanten uit kan.
Nochtans bleef FC Ramskapelle in de tweede helft verder op zijn elan doorgaan. De doelman van Tavernier diende een redding te brengen op een schot van Eric, die net iets eerder Geert had komen vervangen. Diezelfde Eric besloot nauwelijks enkele minuten later op de paal.
Ook Sylvain had een dikke kans om de voorsprong te verdubbelen, maar alweer een attente doelman wist de 0-1 te houden.
En dan gebeurde wat te vrezen viel, wanneer alles tegenzit: bij een sporadische tegenaanval van de thuisploeg, kon Timo in eerste instantie de bal redden, maar die viel terug in de voeten van een andere aanvaller, die er 1-1 van maakte.
Een koude douche voor FC Ramskapelle. Niets meer en niets minder. Het probeerde de strafschoppen nog te ontlopen, creëerde nog enkele kansen, maar de match bleef op een gelijkspel steken.
Opnieuw strafschoppen, opnieuw een beetje een loterij. Maar deze keer had de ploeg van het dorp niet het winnende nummer. Beide ploegen moesten hiervoor elk zeven strafschoppen trappen. Het leek er aanvankelijk op dat Timo de matchwinnaar zou gaan worden, want hij stopte de eerste twee strafschoppen van Tavernier. Maar Matthias miste wel de eerste penalty voor FC Ramskapelle.
Eric, Pieter en Sylvain misten niet, maar de vijfde strafschop van Razvan werd door de thuisdoelman gestopt. 3-3 na de eerste reeks van vijf strafschoppen.
De zesde strafschop werd door de spelers van beide ploegen, Kristof voor FC Ramskapelle, perfect omgezet. Het was de zevende strafschop die voor het verdict zorgde: raak voor Tavernier, de paal voor Peter Jansseune.
Tavernier gaat door naar de halve finale, die zomaar te rapen was voor de mannen van FC Ramskapelle. De teleurstelling was dan ook groot bij spelers en supporters, die één van de beste matchen van hun ploeg gezien hadden.
Vandaag stond een zeer goede ploeg op het veld, die het geluk niet aan zijn kant had. Maar de mentaliteit doet hopen voor volgend jaar !
Meteen het laatste wedstrijdverslag van het huidig voetbaljaar ...