Pagina's

maandag 19 november 2012

FC Ramskapelle geeft 2-0 voorsprong uit handen

Het waren de bezoekers die het eerst wakker waren op deze mooie herfstzondag. Ze kregen dan ook de eerste kansen, maar konden die niet verzilveren. Zo profiteerden ze niet van een slechte terugspeelbal in de Ramskapelse verdediging, of gingen kansen net naast of over.
De Ploeg van het Dorp had nog geen noemenswaardige doelpoging ondernomen, toen ze op 18de minuut toch op voorsprong kwamen. Vanuit de achterste gelederen lanceerde Timo een bal naar voor. Razvan nam aan, en legde de bal beheerst naast de bezoekende doelman: 1-0 ... (lees hieronder verder)

Ei zo na werd het bijna onmiddellijk 2-0, toen Sylvain zijn kans ging, maar vergat om de bal af te geven.
Drie minuten voor rust gebeurde dan wat niemand wenste te zien gebeuren: bij een bezoekende aanval, pakte doelman Timo de bal van de aanvaller, die al te stevig doorging, en - gewild of ongewild - Timo een stevige kniestoot in de lenden verkocht. Het resultaat van dit alles was dat Timo probeerde de drie resterende minuten vol te maken, maar dat tijdens de rust bleek dat de blessure zeer ernstig is, en de Ramskapelse doelman voor lange tijd out is.
Een opdoffer voor de aangeslagen doelman, de medespelers en supporters.
Zoals dit al in eerdere matchen gebeurde, stond Pieter tijdens de tweede helft in het doel. Een tweede helft die bol stond van de spanning en de emoties, na de uitschakeling van de Ramskapelse doelman.
FC Ramskapelle verloor door de afwezigheid van Pieter op het middenveld de controle over de match, maar - wonder boven wonder -  kon ze toch haar voorsprong verdubbelen. Sylvain kon de bal ontfutselen, gaf die door naar Razvan die zijn tweede doelpunt van de match kon scoren. 2-0
Schaapjes op het droge ? Neen, de bezoekers drukten meer en meer, en konden op de 40ste minuut de aansluiting maken: 2-1, na een kopbaldoelpunt op hoekschop, waarbij de doelpuntmaker net iets te weinig gedekt werd.
Tot vier minuten voor het eindsignaal leek de buit binnen, maar het was de scheidsrechter die hier anders over besliste. Hij zag een fout, die er wellicht geen was, in de strafschopzone, toen een bezoekende aanvaller zich liet vallen na een vermeende tackle van Kim. Strafschop, en bal via de binnenkant van het doelhout binnen. 2-2
FC Ramskapelle voelde zich bekocht, ook al na wat er op het einde van de vorige speelhelft gebeurd was, en waagde in de resterende minuten nog een stormloop richting doel. In plaats van doelpunten, leverde die alleen frustratie en teleurstelling op.
In plaats van drie punten leverde deze match slechts een gelijkspel op. En de zekerheid dat de doelman voor lange tijd in de lappenmand ligt.
Volgende zondag wordt er gespeeld in Stene, op de Schorre (terrein 7) tegen Gerstenhof, ploeg waarvan Fc Ramskapelle in de heenronde met het kleinste verschil kon winnen. Afspraak om 8.00u aan de Lanterfanter. Aftrap om 9.30u.