Pagina's

zaterdag 3 november 2012

Hij is er ... de digitale gazette van uw dorp ...

Beste Ramskapelse vrienden, 
en vrienden van Ramskapelle,

Velen onder jullie genieten van de laatste dagen 'superlang weekend', en ikzelf hoor ook tot deze categorie. Met volle goesting, want af en toe hebben we eens nood aan een grote onderhoudsbeurt, om er dan opnieuw met volle energie tegenaan te kunnen gaan.

De nieuwsbrief is er ook eventjes van tussenuit geweest, maar hier is ie dan. Lees hieronder verder ...
Wat hebben jullie beleefd of gemist in de vorige dagen in ons dorp ?

FC Ramskapelle voetbalde niet vorige zondag, en zal dat omwille van de weersomstandigheden en de overnatte voetbalvelden morgen zondag ook niet doen. Maar wie geïnteresseerd is in de matchverslagen van deze sympathieke 'Ploeg van het Dorp', had nog het matchverslag van 21 oktober te goed. Luc telefoneerde het door ...

Het mistige herfstweer, net voor de herfstvakantie, was het ideale weer voor onze kleuters om een echte herfstwandeling te maken in en rond ons dorp. Dit zorgt altijd voor mooie beelden, en die vind je op de blog ... Met dank aan juf Mieke en mijnheer Johan.

In onze dorpsschool wordt er altijd tijd gemaakt voor de kleuters die verjaren. Altijd iets speciaals. En eveneens net voor de herfstvakantie mocht Elias drie kaarsjes uitblazen. Je vindt er meer over op de blog ...

Via het oudercomité van de gemeenteschool van Sint-Joris, kwam er een uitnodiging in mijn mailbox. Bedoeld voor alle Ramskapellenaren die graag een kaartje leggen. De dag na sinterklaas wordt er in de Pagaaier gekaart voor pannenkoeken. Waarom niet eens langsgaan ?

Ja, kaarten is een echte sport is ons dorp, en dat is de reden waarom onze kaartersclub Met de Muil zich jaarlijks meet met drie andere kaartersclubs uit de omgeving. Vorige week waren ze toe aan de tweede manche van dat vierdorpentornooi, en deze stond in het teken van de revanche. Want op de eerste wedstrijddag waren ze als laatste geëindigd. Zijn ze bezig aan een wederopstanding ? Lees het op de blog.

Een andere sport dan weer is Zumba. In heel het bestaan van d'Oude Schole werd er nooit zoveel zweet achtergelaten, als tijdens de voorbije weken, wanneer de zaal afgeladen vol is met deelnemers die hard aan hun conditie werken. We horen wel eens zeggen dat het niet alleen zwaar, maar ook heel leuk is. Wel, de blog is er om dit te bewijzen. Je vindt er een filmpje dat één van de deelneemster de voorbije dagen op You Tube gezet heeft.

Halloween Leeft ! Terwijl twintig jaar geleden dit fenomeen een nog vooral Amerikaanse traditie was, is er geen hoekje in ons land meer waar dit griezelfeest niet gevierd wordt.
Deze week was ik in Durbuy, en daar stond zelfs heel het dorp in het teken van Halloween. Maar ook in Ramskapelle passeerden enkele nare figuren. Gino Aspeslagh zag ze, en kon ze nog op beeld zetten.

Ik eindig graag met jullie, beste lezers, er nog eens attent op te maken dat toneelvereniging Willen is Kunnen binnenkort weer een aantal keer op de planken staat om het stuk 'Zwart Schaap, Witte Lammetjes' op te voeren. Deze voorstelling maakt deel uit van de Nieuwpoortse Cultuurdagen.

Maakt ook deel van uit van de Nieuwpoortse Cultuurdagen, en is ten zeerste aan te bevelen voor alle kinderen van vier tot tien uit Ramskapelle en omgeving:

de theatervoorstelling 'Ik kan wat een ander niet kan', door het Magisch Verteltheater, in d'Oude Schole, volgende zaterdagnamiddag 10 november.
De mensen van Gezinsbond Ramskapelle-Sint Joris doen elk jaar hun uiterste best om een portie kwaliteitstheater aan te bieden aan de Ramskapelse jeugd.
Laat er uw (klein)kinderen van profiteren !
 
Tot volgende week dan maar, beste dorpsgenoten en andere vrienden ?

Joost

  • Wil je de wekelijkse nieuwsbrief via e-mail ontvangen ? Stuur een mailtje naar ramskapelleleeft@gmail.com
  • Aandacht voor de Ramskapelse verenigingen die een activeiten organiseren: maak uw activiteit bekend via Ramskapelle Leeft. Geef dus een seintje via ramskapelleleeft@gmail.com . Enkel activiteiten die meegedeeld worden, komen op de blog terecht.

Geen opmerkingen: