vrijdag 12 september 2014

FC Ramskapelle geeft 0-2 voorsprong nog prijs

Houthandel Tavernier - FC Ramskapelle : 2 - 3
07/09/2014

Fc Ramskapelle verloor zondag op het veld van Tavernier in de slotminuten een punt, nadat het in de eerste helft zelfs op 0-2 voorsprong was gekomen. Of hoe een dubbeltje rollen kan.

Bijna gooide de mist roet in het eten, en had deze eerste match van de competitie niet kunnen gespeeld worden. Maar even na 9.30u kon dan toch de aftrap gegeven worden. Niet met een klassieke elf tegen elf, want beide ploegen konden maar tien spelers opstellen.

FC Ramskapelle startte het best, en kon dit al na drie minuten verzilveren. Maarten gaf een verre voorzet die Kim bereikte. Die speelde de bal mooi in de loop van Geert, die met een dropbal een onverhoopte 0-1 in het net prikte.

Een droomstart voor de ploeg van het dorp ! Ook het tweede gevaar kwam van de oranjehemden, maar de kopbal van nieuwkomer Arne ging naast. Niet getreurd, want op de dertiende minuut kon FC Ramskapelle de voorsprong verdubbelen na een prachtige uitgesponnen combinatie van Arne, Debacker, Maarten en een trefzekere Kim. 0-2

Match gespeeld, denkt elke neutrale toeschouwer dan. Maar de eerste waarschuwing kwam nog op het einde van de eerste helft, toen een speler van thuisploeg op vrijschop de bal tegen de binnenkant van de paal trapte. FCR kwam met een gelukje weg, en kon met voorsprong gaan rusten.

Het leek alsof in de tweede helft een totaal ander FC Ramskapelle op het veld stond, om figuurlijk de mist in te gaan. De echte mist was ondertussen al opgeklaard, en een mooi laatzomertje scheen voor ... Houthandel Tavernier.

Amper twee minuten gespeeld stonden de bordjes 1-2, na een dubbele misser in de FCR-verdediging. Onmiddellijk daarna had het 2-2 kunnen staan, maar deze gelijkmaker werd afgekeurd omdat een thuisspeler de bal met de hand had beroerd.

Ondanks de druk van de thuisploeg was het FC Ramskapelle die ei zo na de voorsprong kon uitdiepen. Arne nam de doelman onder vuur, maar de verraste thuisdoelman liet de bal aan de foute kant van de paal tergend traag voorbijrollen.

De thuisploeg nam de match onmiddellijk terug in handen. Eerst was er een mooie parade nodig van FCR-doelman Michel. Even later, in de 57ste minuut, moest de doelman een lichte overtreding begaan op een doorgebroken thuisspeler. Rode kaart voor hem en strafschop voor Houthandel Tavernier waren de sancties.

In plaats van Michel kwam doelpuntenmaker Arne in het doel te staan, en hij deed dat met bravoure, want hij redde de strafschop. De tot doelman omgeschoolde speler kon even later de thuisploeg opnieuw van de gelijkmaker houden.

De druk werd echter te groot, en FCR kon er niet langer meer aan weerstaan. In een paar minuten tijd (62' en 63') kon de thuisploeg de 1-2 achterstand ombuigen in een 3-2 voorsprong.
Het leed van FC Ramskapelle werd alleen maar groter, toen het de match met 8 spelers diende te eindigen, nadat Geert gekwetst van het veld moest.

Een ietwat valse start, maar de competitie is nog lang. Zondag hoopt Luc Mattelin elf spelers te kunnen vinden voor de match tegen het sterke Gistel. Door kwetsuren, werkomstandigheden, en vakanties zijn er nog vele afwezigheden. Moeilijk gaat soms ook !