Pagina's

woensdag 15 april 2015

Moeilijke start bekercompetitie FC Ramskapelle

FC Zerkegem - FC RAMSKAPELLE : 4 - 0

De bekercompetitie moeten starten tegen een topper uit de Eerste Reeks: het is geen geschenk. En op geschenken moest de Ploeg van het Dorp ook al niet rekenen op het veld van FC Zerkegem. Toen de thuisploeg de score al in de tweede minuut opende, was een afstraffing in de maak. Die kwam er niet, en FC Ramskapelle kon de schade al met al beperken.

Het was vooral doelman Michel die FC Ramskapelle in de eerste helft recht hield. De eerste kans van FC Zerkegem was wél onmiddellijk prijs:

2'     1-0

Het duurde tot de ver in de eerste helft voor de thuisploeg de score kon verdubbelen, en dat deed een thuisspeler met een prachtig vluchtschot.

27':  2-0

Ondertussen had FC Ramskapelle voor heel weinig dreiging kunnen zorgen, en kon de doelman van de thuisploeg met propere kleren gaan rusten.

Na de pauze kwam FC Ramskapelle iets beter uit de verf, en moest de doelman van de tegenpartij wél aan het werk. Maar tegenscoren zat er niet in.

Wat de thuisploeg wél deed, tot twee keer toe. Eerst lieten ze het nog na om via strafschop te scoren (licht toegekend, en gestopt door Michel), maar nog op het uur stond het 4-0. Eerst (50') gaven ze Michel het nakijken via een ver schot, en tien minuten later stond de eindscore op het bord.

50':    3-0
60':    4-0

Nog andere kansen van de thuisploeg mistten richting of werden door Michel vakkundig gestopt.

Na elke bekermatch volgt er een strafschoppenreeks (5 strafschoppen), en in deze waren beide ploegen elkaar waard: 4-4

De tweede match van de bekerpoule wordt volgende zondag 19 april gespreeld. Tegenstander is een haalbare kaart: 't Pleintje.