Pagina's

vrijdag 28 augustus 2015

Wegenwerken:geen passage IFF-marathon Ramskapelle


Op zondag 13 september aanstaande starten weer vele honderden lopers aan hun IFF-marathon. Elk van hen is volop aan het trainen om hun droom waar te maken: voor sommige is dit een ereplaats, voor vele anderen de aankomst in Ieper bereiken.

Door de wegenwerken in de Ramskapellestraat, is er dit jaar geen doortocht in ons dorp, en moest het parcours hertekend worden om toch aan de juist afstand van 42,197 kilometer te komen, van start tot eindstreep.

De atleten zullen iets vroeger de oevers van de Ijzer bereiken, want na de start aan de Nieuwpoortse Kaai, lopen ze richting Brugse Steenweg, om via Sint-Joris aan de Uniebrug de Ijzer te volgen tot Diksmuide.

Uit eigen ervaring weet ik dat lopers het bijzonder aangenaam vinden aangemoedigd te worden. Waarom op deze zondag 13 september niet eens om 10.00u een kijkje gaan nemen op de Kaai, of een kwartiertje later aan de Uniebrug, of nog iets later aan de Schoorbakkebrug ?

Eerstdaags neem ik zelf contact op met enkele dorpsgenoten die ook in het verleden geholpen hebben aan de bevoorrading of als seingever.

Geen opmerkingen: