Pagina's

dinsdag 29 september 2015

Drie maal is scheepsrecht

FC RAMSKAPELLE - TOP 69: 2-0


In de twee vorige matchen lukte het de Ploeg van het Dorp niet om één of meer puntjes mee te graaien, zelfs niet om te scoren. Zondag mochten ze het opnemen tegen een ploeg die met hetzelfde probleem kampt, en winst zou een goede zaak zijn voor het moreel en … de rangschikking.


Opdracht verdiend volbracht, vertelt Luc Mattelin in zijn wedstrijdverslag, maar hiermee is bijna alles gezegd. Een match die alle toeschouwers graag en vlug zullen vergeten, maar die wel drie belangrijke punten opleverde. Lees hier hoe de overwinning tot stand kwam.


Lees hier verder voor het wedstrijdverslag

Het wedstrijdbegin oogde niet goed voor FCR, want op het scheidsrechterblad stonden maar tien namen. Ontbraken: Geert en Sam (gekwetst), Roosens (werk), Maarten (stopt), Michel (onbeschikbaar), Bjorn Koksijde, Peter en Pieter (onbereikbaar), nieuwkomer Chesney (niet aanwezig) …

Na vijf minuten creëerden de bezoekers een eerste kans, maar de bal werd over doel getrapt. Daarna zagen de toeschouwers langs weerskanten zeer slordig spel, maar Ramskapelle hield met zijn tienen goed stand, al diende goalie Arne de meubelen te redden na een hoekschop van de bezoekers.

Ook FC Ramskapelle stak af en toe eens de neus aan het venster, maar een verdienstelijke poging werd net voor de lijn gekeerd. Net toen iedereen aan rusten dacht, liep B. Geryl op de 35-ste minuut achter een verloren bal aan, die de bezoekende doelman in hoekschop moest verwerken. Razvan trapte de hoekschop, en via de voet van B.Geryl ging de bal net niet binnen, maar een goed gevolgde Kim poeierde die krachtig binnen in het midden van het doel.

Rust: 1-0

Na de rust had Top 69 geen andere keuze dan aanvallen, en zorgde voor gevaar via enkele vrijschoppen, die het kader misten. FCR hield stand, en dit maakte de tegenstander meer en meer zenuwachtig. In zoverre dat de scheidsrechter het meerdere keren moest ontgelden. Bij enkele van de bezoekende spelers sloegen de stoppen door, en het gevolg was een rode kaart toen één van hen zich revancheerde op Greg.

Het duurde tot de 65-ste minuut tot FC Ramskapelle zich nog eens kon doorzetten. Razvan vond de bezoekende doelman op zijn weg, maar een goed gevolgde Sylvain werkte de rebound knap in doel.

65’: 2-0

In de laatste minuten begon de bezoekende ploeg nog driester te voetballen (?), en één van de spelers deelde een horrortackle uit aan Sylvain. Tweede rood, en plots was FC Ramskapelle in de meerderheid. Te laat om de voorsprong nog uit te diepen.

Fraai was het allemaal niet, maar de eerste overwinning is een feit. Beter kan het wél, en misschien is dat al volgende zondag, op eigen veld, om 9.30 uur, tegen Tavernier, een ploeg die FC Ramskapelle wellicht ligt.

FC Ramskapelle speelde tegen Top 69 met volgende tien spelers: Arne, Bart, Kim, Debacker, Greg, Sylvain, Razvan, Geryl, Andrei en Ionut.Geen opmerkingen: