Pagina's

woensdag 16 september 2015

Moeilijke start van de Ploeg van het Dorp

SPORTIVA - FC RAMSKAPELLE : 3-0

De spelers en bestuur van FC Ramskapelle keken verlangend uit naar hun eerste wedstrijd, waarop ze nog iets langer dienden te wachten dan de andere ploegen, omdat - door het onpaar aantal ploegen - ze niet hoefden aan te treden op de eerste wedstrijddag.

Maar op zondag 13 september was het eindelijk zo ver, en de verplaatsing naar Sportiva diende zich zeker niet als gemakkelijk aan. De tegenstander speelde vorig jaar nog in de hoogste reeks van Perkez, en wil daar wellicht volgend seizoen opnieuw thuis horen.


Lees hier verder voor het wedstrijdverslag


FC Ramskapelle hield een speelhelft heel goed stand, en kon met een juiste 0-0 tussenscore gaan rusten. In die eerste helft had Sportiva wel wat veldoverwicht, en dat resulteerde in enkele verdienstelijke pogingen vanop afstand. De tegenstander zag zelfs een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

De Ploeg van het Dorp had het vooral op het middenveld niet gemakkelijk, maar voetbalde toch enkele halve kansjes bijeen.


Rust : 0-0

Na de pauze zette de thuisploeg een tandje bij, en FCR-doelman Arne moest bij een aantal kansen gevat tussenkomen.
Op de 41-ste minuut had hij echter geen verhaal tegen een kopbal van een thuisspeler, nadat een handspel niet werd gefloten door de scheidsrechter. De thuisploeg zondigde zich meer dan eens tegen de fairplay-regels, door harde tackles en trekken aan de truitjes, die zo op hun rekbaarheid werden getest.


De achterstand inspireerde de spelers van FCR om beter te combineren, en een paar keren waren ze zeer dicht bij de op dat moment verdiende gelijkmaker. Zo moest de goalie van Sportiva de meubelen redden op moeilijke ballen van Razvan en Sylvain.

De aanvalslust van FC Ramskapelle zorgde echter voor meer ruimte bij de tegenstander, en zoals dit nogal dikwijls het geval is, was het aan hun kant dat het doelpunt viel. Een inzenden vanop de flank, landde via de voet van Christophe Roosens in eigen doel.

58' : 2-0

Dat het even later nog 3-0 werd via de binnenkant van de paal, mag zeker overdreven genoemd worden.

Op naar de volgende wedstrijd, en ook die wordt geen gemakkelijke opdracht.

Tegenstander van de thuismatch van zondag aanstaande, wordt nieuwkomer SV Woumen, waarop vorig jaar geen maat stond in de Derde Reeks.

Spelers en supporters: aftrap om 9.30 uur in Nieuwpoort


Geen opmerkingen: