FC DE ENGEL - FC RAMSKAPELLE : 1 - 4

Geen twee zonder drie. Makkelijker gezegd dan gedaan. En toch deden ze het, de spelers van de Ploeg van het Dorp. Hiermee is de iets mindere start van onze oranjehemden al lang vergeten.

Het wedstrijdverslag van Luc Mattelin liet dan ook niet lang op zich wachten.

lees hier het wedstrijdverslag

De derde overwinning op rij was vooral verdiend te noemen op basis van een zeer goede tweede helft.

In de eerste helft was het een dubbeltje op zijn kant, als was het FC Ramskapelle dat voor de eerste kans tekende. Sylvain kon de mooie doorsteekbal van Andrei net niet voorbij de thuisgoalie leggen.
Daarna nam de ploeg uit Ichtegem het heft in handen. Eerst was er een hoekschop die juist voorlangs ging. Daarna enkele afstandsschoten vanuit de tweede lijn. Tenslotte een vrijschop die de bovenkant van de lat scheerde. Allemaal zonder succes.
Dat laatste kende FC Ramskapelle dan weer wel, toen het op het halfuur op voorsprong kwam na een mooie combinatieaanval uit het boekje: inworp Sam naar Sylvain, die Razvan bereikte, en zijn voorzet werd door Geryl netjes in doel gewerkt.

30': 0-1 (ruststand)

Na de koffie mochten de doelmannen zich onmiddellijk in de kijker spelen. Eerst de thuisdoelman die een schot van Razvan uit de winkelhaak haalde, en even later de FCR-doelman Arne die een doorgebroken thuisspeler kon afstoppen.
FC Ramskapelle had er zin in, maar kansen van respectievelijk Sylvain en Razvan strandden op de doelman of naast het doel.
Niet getreurd, want even later kon Razvan dan weer wel een pass van Greg verzilveren.

50': 0-2

Geen twee zonder drie, dacht Geryl, maar hij miste een bijna zeker doelpunt op nauwelijks één meter voor doel.
Die viel aan de andere kant, toen Sam een onnodige strafschopfout beging.

60': 1-2

De aansluitingstreffer, en de moed die de thuisploeg hieruit putte, was van korte duur, want nauwelijks enkele minuten later maakte Geryl er, op aangeven van Debacker, 1-3 van.

64': 1-3

Een orgelpunt is nog veel mooier dan een punt, en zo maakte Sam nog een schitterend laatste doelpunt van de wedstrijd. Hij vertrok aan de middenlijn met de bal, speelde een viertal spelers op een hoopje, en trapte de bal in doel.