Pagina's

maandag 23 november 2015

Puike prestatie Met de Muil in Vierdorpentornooi

Zaterdagavond 21 november vond de laatste manche plaats van het dertigste Vierdorpentornooi, een jaarlijkse confrontatie tussen vier kaartersclubs uit onze regio. Drie van de deelnemende clubs hebben al meerdere keren de eindoverwinning kunnen vieren, maar voor onze plaatselijke kaartersclub Met de Muil was dat tot op heden nog maar één keer weggelegd, in 1996, bijna twintig jaar geleden.

En ... neen, ook dit jaar is de overwinning niet naar Met de Muil gegaan, maar voor de vijfde keer naar kaartersclub Eerlijk Troef uit Eggewaartskapelle, dat dit jaar werkelijk ongenaakbaar was. Ondanks het feit dat de kaarters uit Ramskapelle eerder al twee van de vier manches gewonnen hadden.
 
Maar een tweede plaats in het eindklassement is ook een prestatie om trots op te zijn, en dat was ook het resultaat van de laatste kaartavond in Ramskapelle.  Zonder die ene slechte avond (tweede wedstrijddag op 25 oktober) hadden onze kaarters zeker het vuur aan de schenen kunnen leggen van de eindoverwinnaars.
 
Eindresultaat per kaartersclub:
  1. Eerlijk Troef - Eggewaartskapelle - 56 gewonnen partijen (10051 punten)
  2. Met de Muil - Ramskapelle - 46 gewonnen partijen (10040 punten)
  3. De Waaghalzen - Wulpen - 46 gewonnen partijen (9531 punten)
  4. 101 Uit - Oostduinkerke - 44 gewonnen partijen (9682 punten)
 
 
In het individueel klassement haalde Met de Muil voor de tweede opeenvolgende keer de eerste plaats. Riet Vandenberghe mocht op het hoogste schavotje, met 8 gewonnen partijen op vier avonden, een zeer mooie moyenne van twee gewonnen partijen per wedstrijdavond. Het was 21 jaar geleden dat een vrouw alle mannen het nakijken kon geven !

Tot slot : voor Met de Muil speelden dit jaar in alfabetische volgorde: Wilfried Debruyne (*), Marc Delanghe (*), Frank Duron, Rita Hillewaere, Jef Hugelier (*), Wendy Jonckheere, Luc Mattelin, Leo Pals, Riet Vandenberghe (*), Luc Vanhee en Peter Verstraete (*).

                                  (*) namen aan de vier avonden deel
 
Met dank aan Paul Vercauteren

Geen opmerkingen: