woensdag 27 januari 2016

Zespuntenwedstrijd in voordeel FC Ramskapelle

DE KEGEL/SLUZENOARE - FC RKP   :2-4

zondag 24 januari 2016

De tegenstander stond op de voorlaatste plaats in de klassering, op zes punten van FC Ramskapelle.
Bij verlies zou De Ploeg van het Dorp uit het niets plotseling het degradatiespook zien opdoemen. Maar zover lieten de oranjehemden het niet komen.

Deze zespuntenmatch werd al bij al een klip die gemakkelijk overwonnen werd, en in plaats van degradatiezorgen te moeten maken, positioneert de ploeg zich nu met 20 punten mooi  in de ruime en veilige buik van de klassering.

Hoe de uitoverwinning tegen De Kegel/De Sluzenoare tot stand kwam leest u in onderstaand verslag van Luc Mattelin

FC Ramskapelle diende de eerste speldenprikken toe, telkens via Razvan, op dieptepassen van Rudy en Greg, maar het was uiteindelijk de thuisploeg die het hardst prikte, en na amper zes minuten de score opende, na een hoge bal.
6': 1-0

Het duurde niet zo lang voor FC Ramskapelle zich herpakte. Het maakte hiervoor wel gebruik van een strafschop,  na een haakfout op Razvan, en netjes door Arne in het doel getrapt.
15': 1-1

FC Ramskapelle ging op het elan door, en nog eens vijf minuten later kwam het zelfs op voorsprong: Debacker hield de bal langs de buitenlijn mooi binnen, stak door naar Roosens, die Razvan kon bereiken, en die maakte er 1-2 van.
20': 1-2

Net voor de rust was de buit bijna helemaal binnen, maar Arne zag zijn bijna gemaakt doelpunt tegen de lat belanden. Voor de zoveelste keer al dit jaar.

Er moest dus nog geconcentreerd gevoetbald worden in de tweede helft.

In de 41-ste minuut werkte Roosens vanuit de verdediging de bal met een verre trap naar voor, waarop een verdediger van de thuisploeg zich verkeek en uitgleed. Een goed gevolgde Razvan nam dit in dank aan.
41': 1-3

Erg lang kon FCR niet genieten van de ruime voorsprong, want nauwelijks vijf minuten later kwam de aansluitingstreffer, toen de thuisploeg uit duidelijk buitenspel kon scoren.
46': 2-3

Tijd voor een gouden wissel op het goede moment. De heroptredende Geert mocht op het veld komen en kon bij zijn eerste baltoets Sam bereiken, die mooi kon afwerken.
54': 2-4

Opdracht nu was de voorsprong vasthouden. Daar slaagde de ploeg van het dorp in, al kon de thuisploeg nog enkele keren dreigen op hoekschop, en moest ook goalie Diederik zijn kunnen tonen.
Een belangrijke overwinning voor de rust in de ploeg !