Pagina's

zaterdag 13 februari 2010

Allemaal voor ? Allemaal tegen ?

Op de infoavond over windenergie, en de mogelijke komst van windturbines aan de rand van ons dorp, was er bijzonder veel interesse van bewoners en andere bezoekers.
De reacties bij de aanwezigen waren over het algemeen heel rustig, al valt te begrijpen dat een heel aantal mensen redelijke argumenten hebben om zich tegen de komst van windturbines te verzetten. Voor de initiatiefnemers Electrawinds en Aspiravi was het dan ook verrassend dat er heel weinig "tegenwind" te horen viel.

Via deze website kwamen wel wat reacties binnen, weliswaar verdeeld, maar de boventoon was zeker niet negatief. Een beetje vreemd dat het artikel (met de klare titel 'Dorpsbewoners niet happig op windmolens') op de website van de Krant van West-Vlaanderen laat doorschijnen dat Ramskapelle tegen de komst van windturbines zou zijn, want de reacties die hier via mail binnenkwamen - en dat waren er veel meer dan een handvol - weerspiegelen dit beeld absoluut niet. 
Een aantal dorpsgenoten zijn integendeel wél happig op de komst van de windmolens.
Daarom deze nuancering, omdat de waarheid graag haar rechten heeft. 
En de waarheid ligt misschien ergens in het midden: dorpsgenoten zien de komst van windturbines niet zitten, maar anderen dan weer wel.

Geen opmerkingen: