Pagina's

vrijdag 2 september 2011

Druk in de School(-Hemme-)straat ...


... want gisteren, donderdag, was er alweer een start van een nieuw schooljaar. Je gelooft het of niet, maar de zomervakantie zit er op. Nieuwsgierige kleuters en peuters stapten nog wat onwennig de schoolpoort tegemoet. Met mama's handje als stevige houvast.
Ellen, de mama van Arne, had haar handen meer dan nodig, want ze had ook nog haar fototoestel bij. Van de foto's kun je nu al genieten. Zet je nere, en  ... Klik hier !
Enkele dagen later kreeg ik een mailtje van onze dorpsgenote, juf Evelyne. Neen, niet juf Evelyne die hier tot verleden jaar juf was in de lagere school, maar kleuterleidster Evelyne die eventjes juf Mieke komt vervangen.  Niet alleen met een portie ronduit schitterende foto's (klik hier), maar ook met het relaas van die eerste schooldag. Lees hieronder verder ...

Wat een knaller, de eerste schooldag! Op deze koude, maar stralende septemberdag konden de ouders zich verwarmen met een kopje koffie en genieten van een heerlijk versgebakken wafeltje. ( Met dank aan de mama van juffrouw Evelyne Luyssen) De kinderen kregen melk of fruitsap. Ze waren dolenthousiast wanneer ze hun vriendjes van de klas terugzagen. het was een geslaagde dag! Hierbij ook nog enkele sfeerbeelden. (En een dikke merci voor de mama van Arne voor de vele foto's van de eerste schooldag)

Samen met juffrouw Rita zijn de kinderen het nieuwe speelpleintje te Ramskapelle gaan bezichtigen, wat hebben ze er dolle pret! Alles speeltuigen worden volop uitgetest! Een geslaagde namiddag voor groot en klein! 

Geen opmerkingen: