Pagina's

zondag 11 september 2011

FC Ramskapelle maakt goede beurt in Middelkerke

Paarswit/Sportiva - FC Ramskapelle: 1 - 3

De competitiematch van vorige week was er eentje om heel snel te vergeten. Grootste oorzaak van het zware verlies was dat er met amper 10 spelers naar Eernegem kon afgereisd worden. Maar dit mocht vandaag geen excuus zijn, want op het wedstrijdblad stonden twee volledige elftallen ...
Tijd om de wrange nasmaak weg te spoelen, en daar slaagden de oranjehemden goed in. Met 1-3 cijfers werd de ploeg uit Middelkerke naar huis gespeeld, en hiermee zijn de eerste drie punten verdiend binnengehaald. Hieronder leest u het wedstrijdverhaal ...
Beide ploegen begonnen aarzelend aan de wedstrijd. De wind in het nadeel speelde FC Ramskapelle parten, en vele slechte passes waren hier het gevolg van.
De eerste dreiging kwam dan ook van Paarswit. In de zevende minuut, maar het schot van de thuisspeler ging over.
Voor de rest van de tweede helft waren er heel weinig kansen te zien. FC Ramskapelle kwam in de laatste tien minuten wel beter in de match, met onder andere een schot dat voorlangs ging.
De tweede helft bood meer spanning. De eerste kans was voor Paarswit, na balverlies in de Ramskapelse defensie. De snelle combinatie mondde niet uit in een doelpunt, want de kopbal ging over.
Dat doelpunt van de thuisploeg kwam er in de tiende minuut, na misverstand tussen Kristof en Thibaut.
FC Ramskapelle leek niet van de kook. Integendeel ! Nog in de zelfde minuut stonden de bordjes gelijk, 1-1, met een bijzonder fraai doelpunt van Ruben, die draaiend met zijn linker binnen schoot.
FC Ramskapelle ging door op zijn elan, en maakt er amper twee minuten later 1-2 van. Op hoekschop van Kristof, kwam rechtsback Sam mee, en die stak de bal binnen.
Geen 2 zonder 3, dacht Maarten, die er in de laatste minuut 1-3 van maakte. Dit deed hij op een knappe manier, na een doorsteekbal van Bulcke.
Ondanks enkele gevaarlijke tegenprikken van de thuisploeg, kon FC Ramskapelle de voorsprong behouden, en de eerste drie punten binnenrijven. Verdiend !
Luc Mattelin verwacht in de volgende weken opnieuw problemen om aan elf basisspelers te komen. Er zal dus opnieuw op karakter moeten gevoetbald worden.
Zondag 18 september is dat al het geval in de nieuwe uitmatch in Ichtegem, tegen De Engel. Spelers en supporters, afspraak in de Lanterfanter om 7u45, want de match begint al om 9.00u.