Pagina's

zondag 9 oktober 2011

Aardig potje voetbal ...

FC Ramskapelle- Top 69: 4 - 0

Vanmorgen mochten de mannen van FC Ramskapelle het op eigen veld opnemen tegen Top 69, een ploeg die na vijf speeldagen nog geen enkele nederlaag had opgelopen. Maar de sterren stonden goed: maar liefst 15 spelers konden hun oranje shirt aantrekken, en al onmiddellijk de mouwen opstropen. Vier van hen moesten zich in eerste instantie (on)tevreden stellen met hun zitje op de invallersbank, maar na 70 minuten hadden ze allen mogen aantreden.
Maar wat belangrijkst was na die 70 minuten, was dat FC Ramskapelle de drie punten thuis kon houden, in een zeer genietbare match, onder een zeer goed leidende ref, tegen de beste tegenstander die het tot op heden had moeten bekampen.
De match was nauwelijks vier minuten jong toen Kristof de bal kon ontfutselen van de bezoekende verdediging, maar zijn schot ging voorlangs. Maar ook Top 69 liet zich niet onbetuigd: zo moest Timo een uitgespeelde kans met de voet redden, en zag hij ook drie afstandsschoten op zijn doel afgericht.
Op vijf minuten voor de rust, in de dertigste minuut, werden Maarten geduwd in het strafschopgebied, en kreeg Kristof de kans om er op penalty 1-0 van te maken. Hij zette de strafschop feilloos om, en FC Ramskapelle mocht met 1-0 de rust ingaan.
Door de spelersweelde konden de oranjehemden het zich veroorloven om met drie fitte spelers de kleedkamers uit te komen. En het niveau leed er geenszins onder ...
Amper twee minuten ver was de tweede helft, toen Kristof - zoals in het begin van de eerste helft - opnieuw de bal kon ontfutselen van een verdediger. Hij ging alleen op doel af, en via de binnenkant van de paal ging zijn bal deze keer wel (tergend traag) het doel in: 2-0.
Even later voerde FC Ramskapelle zijn vierde vervanging uit. Een vroege applausvervanging voor Kristof, die gewisseld werd voor Floris. Floris had zodanig voetbalhonger, dat hij van halfweg het veld een raid opzette, en er bijna 3-0 van maakte. Ondertussen had ook Ruben de bezoekende keeper op zijn weg gevonden ...
Om maar te zeggen dat FC Ramskapelle vrolijk en vlot combineerde, en dat illustreerde het op de 55ste minuut ook met een moei doelpunt. Kim hield een verre bal mooi binnen, verlengde naar Bulcke, die de bal tot bij Frederique Vanbillemont bracht. Die maakt er 3-0 van.
Het bezoekende Top 69 bleef in zijn kansen geloven, en ging verder op zoek naar een eerreddend doelpunt. Zo moest een goed keepende Timo af en toe gepast uitkomen en redden.
Een doelpunt kwam er dan toch nog, maar dan opnieuw voor FC Ramskapelle, en opnieuw van Frederique Vanbillemont, die op een mooie voorzet van Ruben de eindstand vastlegde: 4-0.
De eerste nederlaag van Top 69 een feit, en een mooite 12 op 18 voor de mannen van 't dorp !
Het blijft een boeiende competitie in de Tweede Perkezreeks, en volgende zondag zeker een vervolg hierop in de uitwedstrijd in Koekelare. Daar wordt gespeeld tegen de mannen van Deprez, oude bekenden uit de Eerste Reeks van vorig jaar.
FC Ramskapelle moet dan wel wel enkele basisspelers missen. Afspraak om 8.00-8.15u in de Lanterfanter !