Pagina's

zondag 16 oktober 2011

Bouwwerken Deprez/Volcke - FC Ramskapelle : 3 - 0

Het was een ontgoochelde Luc Mattelin, die zondagavond het matchverslag van de uitwedstrijd tegen Bouwwerken Deprez/Volcke doorseinde. Niet zozeer omwille van de 3-0 nederlaag, want Luc weet als geen ander dat er niet altijd kan gewonnen worden. Moeilijker is het wanneer net voor de wedstrijd nog moet gezocht worden naar spelers om van een elftal een elftal te maken...

Liefst zes spelers die er vorige week bij liepen, waren er zondagmorgen niet. Een pluim voor de spelers die er voor zorgden dat er toch met twaalf man kon begonnen worden. Dit was dan ook de grootste verdienste, tegen een tegenstander die vorig jaar met FC Ramskapelle in de eerste reeks speelde, en tijdens de match ook de eerste tegenstander van het seizoen was, die er met kop en schouders bovenuit stak.

Na drie minuten was het duidelijk dat FC Ramskapelle het heel moeilijk zou krijgen. Een dekkingsfout in de verdediging van de oranjehemden, werd door de thuisploeg koel afgewerkt: 1-0.
FCR probeerde te reageren maar tot veel meer dan enkele afstandsschoten kwam het niet. Zonder echter de doelman van Deprez te verontrusten, want de schoten gingen over en naast.

Bouwwerken Deprez dicteerde de wet, en op de 25ste minuut verhoogde het de score... met de hulp van FC Ramskapelle. Doelman Timo grijpt naast de bal, die eerst op de lat, en daarna op Peter Jansseune en in doel valt: 2-0.

Verdiende ruststand.

In de tweede helft ging de thuisploeg onmiddellijk op zoek naar een derde doelpunt, en amper vijf minuten later slaagde het daar op een bijzonder mooie manier in: na balverlies op het middenveld, werd de verdediging van FCR in enkele tikken volledig uitgespeeld: 3-0.

Alles leek er op dat deze score nog verder zou uitgediept worden, toen de thuisploeg even later opnieuw een uitgespeelde kans kreeg. Die werd gemist, en toen leek de honger van Bouwwerken Deprez wat gestild.

Een eerreddend doelpunt voor FC Ramskapelle zat er niet meer in, alhoewel het in de tweede helft nog wat kansjes kreeg, maar de doelman greep met zijn voeten gepast in op een schot van Maarten en de rebound van Kristof. Vijf minuten voor affluiten had hij ook nog een redding op een bal van Kristof

Neen, het werd geen hoogdag voor de Ploeg van 't Dorp. Maar de ploegen in de Tweede Perkezreeks zijn zo aan elkaar gewaagd, dat mits winst volgende week in de thuiswedstrijd tegen Tavernier, FC Ramskapelle opnieuw een plaats in de top van de klassering bekleedt

Afspraak volgende zondag. Aftrap om 9u30.

Ter info: De daaropvolgende week was voorzien om inhaalmatchen af te werken. Gezien de weergoden op dit moment goed gezind zijn, zal FCR dat weekend (30 oktober) niet moeten spelen. Het daaropvolgend week (6 november) wordt er gebekerd. Daarover later meer.