Pagina's

maandag 17 oktober 2011

Een opkikkertheetje voor juffrouw Mieke

Nieuws uit de dorpsschool ! Naar aanleiding van de ziekte van juffrouw Mieke, die hierdoor afwezig is, hebben de kinderen - samen met juffrouw Rita – gewerkt rond het thema Chemo Casper. De kinderen hebben samen met de juf een prachtig opkikkertheetje gemaakt. Ook tijdens de godsdienstmomentjes denken we heel veel aan juffrouw Mieke. Dat ze maar super snel terug naar school kan komen want de kindjes missen haar heel veel.
Voor het thema herfst hebben we de eerste week rond het bos, de takken, blaadjes, mos en de planten gewerkt. in de tweede week ging het meer over de kriebelbeestjes die we in de herfst tegenkomen. Zoals spinnen en slakken...
Wat is dit toch altijd een heel interessant thema, de kinderen kunnen zich volledig uitleven in onze kastanjebak; ook de knutselwerkjes hebben we met liefde voor de natuur gemaakt.


We zijn samen ook in de kinderboerderij op kabouterpad geweest. Het was prachtig herfstweer en de kinderen hebben het ongelooflijk goed gedaan. Alle kabouters hebben we terug gevonden. We mochten appels plukken en nootjes rapen, lopen tegen de wind in, luisteren naar de bomen. We waren allemaal voldaan en als echte kabouters zaten we met onze rode wangetjes in de bus terug richting Ramskapelle. Een warme dank u aan Ellen, de mama van Arne, die wou meegaan op onze kaboutertocht !


Van dit alles zijn er foto's. Jazeker ! Klik hier ...
Of hier voor het kabouterpad in de Kinderboerderij ...
En Ja ! We zouden het nog vergeten: Jef was jarig ! Klik hier ...

Geen opmerkingen: