Pagina's

zondag 16 december 2012

Mannendag bij Met de Muil

Met de secuurheid die van een secretaris mag verwacht worden, stuurde Marc Delanghe vandaag het verslag door van de vijfde speeldag van de plaatselijke kaarterscompetitie Met de Muil.
Voor de lezers die van kaarten geen kaas gegeten hebben, en zich nog altijd afvragen waar de naam van de kaartersvereniging vandaan komt: Met de Muil kaarten betekent dat degene die de troef mag bepalen (harten, klaveren, ruiten of schoppen op z'n Nederlands), beslist om zonder troef te spelen.
Maar terug naar gisteren ...
36 spelers boden zich aan, en het was Willy Sesier die uiteindelijk het dagklassement won.  Hij wist zijn drie partijen te winnen, en 422 punten te scoren. In zijn kielzog, met evenveel gewonnen partijen, eindigden Gilbert Vandamme en Luc Vanhee.
Zelfs de troostprijs, de traditionele fles wijn, viel in mannenhanden. Lorenzo Hillebrandt kan één van deze avonden genieten van een goed glas !
Het herenklassement wordt aangevoerd door de winnaar van het dagklassement. Hier leidt Willy voor Jef Hugelier en Stefaan Van Hulle. Bij de vrouwen is het Rita Hillewaere die de dans leidt, voor Micheline Van Hove en Dorine Mortelez.

Geen opmerkingen: