Pagina's

dinsdag 6 oktober 2015

Een school met troeven: onze dorpsschool

Het schooljaar is een goeie maand aan de gang, en juffen Mieke en Rita zien dat het goed is !

Op 1 september mochten ze volgende bezige bijtjes verwelkomen:

Jasper
Thijs
Josephine
Arielle
Dante
Julie
Lowie
en ... Jerome, die zijn eerste stappen in de Ramskapelse kleuterschool zet.

Op 16 september kwamen de ouders en de juffen samen, om samen de planning voor het schooljaar te bespreken. Ondertussen hebben al tal van initiatieven plaats gevonden: het schilderen van de speelplaats, het aanleggen van een tuintje, het vieren van verjaardagen, contacten en activiteiten met de hoofdschool Stella Maris.

Alles in een gezellige en kleinschalige sfeer, met superveel aandacht voor elk individueel kind.

Hieronder enkele foto-impressies van de eerste schoolmaand

klik hier  ... en neem zeker een kijkje !

schilderen van de speelplaats (vorige week)

terwijl de kleine bijtjes naar het bos waren, hebben twee mama-bijtjes (Ellen, mama vanThijs, en Evelyne, mama van Arielle) de speelplaats geschilderd.
Ellen wist van geen ophouden, en werkte zelfs op zondag nog flink door. Het resultaat mag gezien worden. Niet ?klussen in de boomgaard

Op woensdag 16 september gingen de kleuters een eerste keer op uitstap, in het thema 'klussen in de boomgaard'. Hiervoor werd de kinderboerderij als bestemming gekozen.

Leuk: appeltjes plukken, zuur en zoet proeven, de geitjes voederen, en ... lekker samen in de bus van meneer Jeroen. Niet erg dat het wat regende. We hadden onze laarsjes en regenkledij mee.

Het thema werd gewoon verder gezet in de tuin van de school, waar er ook appeltjes en peren groeien. Daarmee maakten we fruitpap en appelmoes. En de rest ? Mochten de eendjes opeten. Thijsje gaf hen zelfs de rest van zijn bord.

de verjaardag van Josephine

Ja, alle verjaardagen worden gevierd. In september was het die van Josephine. En mama-bij kwam eventjes meevieren, en bracht lekkere cake's mee ...
Geen opmerkingen: